Howards blog

Voor het vakblad Vee&Gewas schrijft Howard iedere maand een column over de ervaringen bij de opstart van burgerboerderij de Biesterhof. Soms tracht hij deze ervaringen in een bredere context te plaatsen, soms houdt hij het klein…

de prijzen worden aan de eindstreep verdeeld

Dit jaar heeft het weer onze plannen al een paar keer overhoop gegooid – maar wij zijn flexibel en de natuur is weerbaar, dus waar we uitkomen?
lees meer…

kringloop

We praten veel over kringlooplandbouw maar zijn er nog ver vanaf. Behalve als we het over tijd hebben, want die is op een boerderij wel circulair.
lees meer…

oneerlijk

Duurzame akkerbouw is steeds keuzes maken: zelf doen vanwege voedselsoevereiniteit, of gebruikmaken van voorsprong van gevestigde bedrijven?
lees meer…

badminton

Wat is avontuur? ’s Nachts door hooggebergte klauteren, op een motor een continent doorkruisen, of een boerderij beginnen?
lees meer…

loopeenden

Het is nat of het regent, maar de nieuwe anti-slakkenbrigade van de Biesterhof maalt daar niet om.
lees meer…

zonder wrijving geen glans

Als je de zaken eens radicaal omkeert zie je soms beter dat wat wij gewoon zijn gaan vinden niet perse ‘normaal’ is.
lees meer…

we bomen door

Bomen planten op land dat je is toevertrouwd: een concrete, hoopvolle daad voor een gezamenlijke toekomst.
lees meer…

herfst in de tuinderij

Tuinder Eline Wielemaker schrijft over de cyclus in de tuinderij, van lege compostbedden, snelle groei voor volle groentetassen voor de abonnees, tot herfstrust.
lees meer…

zorg, sorghum, verzorgd

Soms moet je de zorgen van een akkerbouwer die worstelt met weer en machines opzijzetten om oog te hebben voor de zorgzaamheid van anderen om je heen.
lees meer…

ghosting

Ook het Biesterhof-team krijgt te maken met mensen die betrokken lijken maar ineens doen alsof ze er niet zijn.
lees meer…

voor het geld?

Op de Biesterhof willen we multifunctionele landbouw bedrijven: niet alleen afhankelijk zijn van de oogst, maar daarnaast activiteiten organiseren die de gemeenschap bij de boerderij betrekken.
lees meer…

kraaien

Het is één ding om van de zijlijn meningen en idealen te hebben, maar de werkelijkheid blijkt vaak weerbarstiger. Zo ook met dit thema: de jacht.
lees meer…