blog

Voor het vakblad Vee&Gewas schrijft Howard iedere maand een column over hun ervaringen bij de opstart van burgerboerderij de Biesterhof. Soms tracht hij deze ervaringen in een bredere context te plaatsen, soms houdt hij het klein…

voornemens

Het realiseren van een droom betekent ook prioriteiten stellen, en dromen delen met degenen met wie je samenwerkt.
lees meer

balans

Het zit erop, het eerste jaar op de Biesterhof is voorbij gevlogen. En wat hebben we veel geleerd!
lees meer

veertig

Een veertigste verjaardag is een moment om terug te kijken, naar een ervaring in het verleden. Die leert dat wie vooruit kijkt, bomen plant.
lees meer

de kudde

In mijn eerste jaar als boer heb ik me regelmatig verwonderd over het functioneren van de kudde Brandrode runderen die op onze 16 hectare rondlopen.
lees meer

wat zijn onze plannen?

eIn mijn vorige column behandelde ik het thema droogte en mijn irritatie over het niet klimaat-adaptieve weerbericht. Terecht vroeg de redacteur om toelichting van onze eigen plannen voor de boerderij, en op welke wijze wij dan anticiperen op klimaatverandering.
lees meer

weercijfer 9

eze week was er eindelijk weer wat regen voorspeld. Op basis hiervan hebben wij onze winter groenbemester ingezaaid, met veel vlinderbloemigen om stikstof uit de lucht te binden en in onze bodem te krijgen. Veehouders in de omgeving hebben gemaaid wat er te maaien viel en…
lees meer

waardewol

Wij hebben schapen, die hebben een vacht. De vacht wordt geschoren, dan heb je wol. De wol kan je verkopen, dan heb je geld. Lijkt een logisch verhaal toch? Alleen in Nederland blijkt het laatste dus helemaal niet zo vanzelfsprekend.
lees meer

ben je verzekerd?

‘Het geloei van koeien en luid geruis van tarwe doorbrak de donkere stilte van de nacht..’ Begin van een goed jongens boek of een klein drama op boerderij de Biesterhof? Misschien ooit wel beide, maar voor nu het laatste.
lees meer

natuurinclusief?

Toen ik op reis in Zuid- en Noord-Amerika, op zoek naar idealen en ideeën waar ik iets mee kon, in de Amazone de gekapte bossen zag, in de Andes de erosie, en op de voormalige prairies van Noordwest Amerika de eindeloze, eindeloze graanwoestijnen, besefte ik dat…
lees meer