blog

Voor het vakblad Vee&Gewas schrijft Howard iedere maand een column over hun ervaringen bij de opstart van burgerboerderij de Biesterhof. Soms tracht hij deze ervaringen in een bredere context te plaatsen, soms houdt hij het klein…

Momo, de tunnelkaskat

1000 vierkante meter tuinderij met 1000 woelmuizen -dat vraagt om maatregelen – natuurlijke wel te verstaan.
lees meer

voornemens

Het realiseren van een droom betekent ook prioriteiten stellen, en dromen delen met degenen met wie je samenwerkt.
lees meer

balans

Het zit erop, het eerste jaar op de Biesterhof is voorbij gevlogen. En wat hebben we veel geleerd!
lees meer

veertig

Een veertigste verjaardag is een moment om terug te kijken, naar een ervaring in het verleden. Die leert dat wie vooruit kijkt, bomen plant.
lees meer

de kudde

In mijn eerste jaar als boer heb ik me regelmatig verwonderd over het functioneren van de kudde Brandrode runderen die op onze 16 hectare rondlopen.
lees meer

wat zijn onze plannen?

eIn mijn vorige column behandelde ik het thema droogte en mijn irritatie over het niet klimaat-adaptieve weerbericht. Terecht vroeg de redacteur om toelichting van onze eigen plannen voor de boerderij, en op welke wijze wij dan anticiperen op klimaatverandering.
lees meer

weercijfer 9

eze week was er eindelijk weer wat regen voorspeld. Op basis hiervan hebben wij onze winter groenbemester ingezaaid, met veel vlinderbloemigen om stikstof uit de lucht te binden en in onze bodem te krijgen. Veehouders in de omgeving hebben gemaaid wat er te maaien viel en…
lees meer