donderdag 22 augustus 17.30 uur

boerderij lupine-diner

De Biesterhof en Lekker Lupine organiseren het Boerderij lupine-diner, een driegangenmaaltijd om de bijzondere waarde van dit gouden boontje te ontdekken.

We nodigen jullie uit om tijdens een heerlijk diner tegen de achtergrond van een bloeiend lupineveld kennis te maken met de lupineboon als belangrijke voedselbron. Yanina van Lekker Lupine laat zien hoe lupine terrein verovert in Nederland. Waarom is lupine zo waardevol? Hoe krijgen wij haar op onze akkers, en van de bodem op ons bord? Akkerbouwer Howard vertelt wat lupineteelt doet voor de bodem. En natuurlijk zullen we tijdens het diner proevend ervaren hoe smaakvol en rijk lupine ook op het bord is.

Over lupine

Witte lupinebonen voor menselijke consumptie werden van oudsher geteeld in Nederland en kunnen groeien op de armere gronden van het land. Lekker Lupine telers brengen dit gewas weer terug op onze akkers. Het telen van meer eiwitgewassen op Nederlandse bodem draagt bij aan de eiwittransitie. Lupinebonen zijn rijk aan eiwitten en vezels en hebben een compleet aminozuurprofiel; daarom kunnen zij een belangrijke rol vervullen in ons dieet. De lupineplant is een vlinderbloemige en verbetert door het binden van stikstof uit de lucht de bodem voor zichzelf en andere gewassen.

Lekker Lupine werkt aan een eerlijke keten voor lupine in Nederland, met eerlijke prijzen voor de boer en zorg voor de bodem.

Meld je hier aan vóór 20 augustus

    €35 p.p. voor een sfeervol 3-gangenmenu, inclusief passende dranken en verhalen over lupinebonen en hun teelt.