veel leven!

Niet alleen begint de boerderij bij Millingen a/d Rijn zelf op stoom te komen met de eerste graanoogst, lammetjes die groot worden en een ware crèche voor de kalveren, ook begint de interactieve kant van de boerderij vorm te krijgen.

iedereen wil lekker eten

Na een keertje ‘proefdraaien’ met de buurt, organiseerden wij voor leden van Land van Ons uit Nijmegen en omgeving een mooie 3-gangen boerderij-lunch met lokale producten en een tour van de boerderij. We hadden plek voor 35 personen en maar liefst 80! aanmeldingen. Ook de feedback op de lunch was zeer positief, dus dat smaakt naar meer. 🙂

bezoek van verre

Een andere onverwachte en mooie samenwerking werd geïnitieerd door James Lim, ook een Land van Ons pachter, maar uit het westen van het land (Oude Ade). James is van Zuid-Koreaanse afkomst en teelt op zijn perceel in Oude Ade onder andere ginseng voor verkoop op de markt voor delicatessen. Daarnaast begeleidt hij studiereizen van Zuid Koreaanse HBO Landbouw studenten en zodoende kwam hij op het idee om met een 25-tal studenten bij een dagje bij ons op de Biesterhof op bezoek te komen.

In de ochtend presenteerden wij Land van Ons en de Biesterhof, en was er een rondleiding en een bezoek aan buurman en melkveehouder Anton. In de middag organiseerden we, met behulp van Biesterhof-vrijwilligers, een carrousel van activiteiten: onkruid wieden in de huttentut, peilbuizen slaan om het grondwater te monitoren, en een een heerlijke duik in het meertje dat grenst aan de boerderij. Uiteraard sloten we het geheel af met een gezellig diner.