werk aan de tuinderij

Op donderdag 2 februari zijn leden van Team Biesterhof begonnen met de aanleg van de compostbedden voor de tuinderij. Met 3 houten frames van 10m bij 75 cm die achter elkaar worden gelegd wordt telkens een bed van 30 meter lang gemaakt.

De bedden worden deels direct op het kortgemaaide gras gelegd, deels op gefreesd gras en deels op speciaal karton (met dank aan Smurfit Kappa).

heeel veel compost

In het weekeinde van 4-5 februari hebben vrijwilligers twee dagen lang vele kruiwagens compost gereden en de bedden aangelegd. Op het eind van de zondag stond de teller op 15 stroken, in totaal dus 450m compostbed!

Daar waren maar liefst 650 kruiwagens compost voor nodig, en in de zware, glibberige klei was dat zwaar werk. Tussendoor werden de noeste werkers natuurlijk verwend met een voedzame en heerlijke lunch van Hannah.

De bedoeling is in het weekeinde van 11-12 februari nog 12 bedden aan te leggen, als er tenminste tijdig genoeg extra karton en compost beschikbaar is. Ook is er een plaats voorzien voor een tunnelkas.