wie zijn wij?

De Biesterhof is een gemeenschap: enthousiast werken wij met ons kernteam en een prachtige groep vrijwilligers aan het opbouwen van onze natuurinclusieve boerderij. Wij willen daarmee een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van regeneratieve landbouw en de transitie naar een duurzame samenleving.

Met de vrijwilligers werken wij aan verschillende Biesterhof-projecten: monitoren van biodiversiteit en waterstanden, bodemonderzoek, het documenteren van onze processen, hands-on werk op de boerderij, wetenschappelijk onderzoek, de digitale aspecten van de boerderij, etc.

Howard Koster

Boer, enthousiasteling

Erbij vanaf het eerste uur is Howard graag betrokken bij veel van de huidige en toekomstige Biesterhof projecten. Soms zelfs te veel…😉 Zijn focus ligt op algehele boerderij coördinatie met de nadruk op de akkerbouw en de nutriëntenkringloop. Vanuit zijn ‘bijbaan’ bij de bodembiologie afdeling van Wageningen Universiteit is hij zeer gemotiveerd om wetenschap en praktijk in de landbouw aan elkaar te verbinden. Als generalist vindt hij zelf ‘mensen’ zijn specialiteit (of de ‘mensen’ het hier mee eens zijn is onbekend).

howard@biesterhof.nl

Claudi Rudorf

Place maker en Mama

Samen met partner Howard is Claudi de Biesterhof boerderij in 2022 begonnen. Ze voelt zich hiermee niet alleen mama van hun kindje Lesse, maar ook van de boerderij. Ze is dan ook met vragen van een moeder bezig: met welke structuren kan iedereen in het Biesterhofteam zich het best ontplooien? Hoe ontwerpen we de boerderij zodat bezoekers zich hier in de natuur thuis voelen? Hoe krijgen we naast het harde werken ook voldoende rust en plezier? Haar motivatie is te inspireren dat voor de natuur te zorgen mooi en gezellig kan zijn.

claudi@biesterhof.nl

Eline Wielemaker

Tuinder en verbinder

Eline is bij de Biesterhof de kartrekker van de tuinderij. Haar doel is om voedsel te verbouwen op een manier die bijdraagt aan het welzijn van mensen én ander leven. Voeding verbindt ons met onze omgeving, en met elkaar. Ze heeft heel veel zin om een mooie groentetuin op te bouwen die deze verbinding versterkt. Op naar lekkere groenten!

eline@biesterhof.nl

Olivia Elsenpeter

Voedselboscoördinator & Bruggenbouwer

Olivia werkt als projectcoördinator en junior landbouwadviseur binnen de bio-sector. Bij de Biesterhof faciliteert ze de ontwikkeling van het 5 ha voedselbos. Ze ziet zichzelf binnen de bio-sector als een bruggenbouwer die mensen met elkaar en met de juiste tools verbindt. Olivia bouwt bruggen het liefst met een team, maar probeert soms zelf een brug te zijn door achter over te buigen, of in een spagaat te zitten. Ze is momenteel een stadsbewoner (Arnhem), maar werkt ter ondersteuning van levendige plattelandsgemeenschappen en foodscapes. Ze kijkt uit naar haar terugtrekking op het platteland… ooit!

olivia@biesterhof.nl