het team

De Biesterhof wordt gerund door een team van uiteenlopende pluimage, ideeën en interesses, waarmee we niet alleen op duurzame wijze een diversiteit aan voedsel telen, maar ook ons erf openstellen om gezamenlijk met de lokale gemeenschap leuke en educatieve activiteiten en vrijwilligersdagen te organiseren. Door samenwerkingen met lokale ‘keten’ spelers, zoals buur-boeren en brouwerijen, willen wij waarde toevoegen aan onze teelten en deze binnen de regio verkopen.

Met de vrijwilligers werken wij aan verschillende Biesterhof-projecten: monitoren van biodiversiteit en waterstanden, bodemonderzoek, het documenteren van onze processen, hands-on werk op de boerderij, wetenschappelijk onderzoek, de digitale aspecten van de boerderij, etc.

Howard Koster

Boer, enthousiasteling

Erbij vanaf het eerste uur is Howard graag betrokken bij veel van de huidige en toekomstige Biesterhof projecten. Soms zelfs te veel…😉 Zijn focus ligt op algehele boerderij coördinatie met de nadruk op de akkerbouw en de nutriëntenkringloop. Vanuit zijn ‘bijbaan’ bij de bodembiologie afdeling van Wageningen Universiteit is hij zeer gemotiveerd om wetenschap en praktijk in de landbouw aan elkaar te verbinden. Als generalist vindt hij zelf ‘mensen’ zijn specialiteit (of de ‘mensen’ het hier mee eens zijn is onbekend).

howard@biesterhof.nl

Claudi Rudorf

Place maker en Mama

Samen met partner Howard is Claudi de Biesterhof boerderij in 2022 begonnen. Ze voelt zich hiermee niet alleen mama van hun kindje Lesse, maar ook van de boerderij. Ze is dan ook met vragen van een moeder bezig: met welke structuren kan iedereen in het Biesterhofteam zich het best ontplooien? Hoe ontwerpen we de boerderij zodat bezoekers zich hier in de natuur thuis voelen? Hoe krijgen we naast het harde werken ook voldoende rust en plezier? Haar motivatie is te inspireren dat voor de natuur te zorgen mooi en gezellig kan zijn.

claudi@biesterhof.nl

Eline Wielemaker

Tuinder en verbinder

Eline is bij de Biesterhof de kartrekker van de tuinderij. Haar doel is om voedsel te verbouwen op een manier die bijdraagt aan het welzijn van mensen én ander leven. Voeding verbindt ons met onze omgeving, en met elkaar. Ze heeft heel veel zin om een mooie groentetuin op te bouwen die deze verbinding versterkt. Op naar lekkere groenten!

eline@biesterhof.nl

Werner van Eck

Buitenmens en aanpakker

Werner is geboren en getogen in de Duffelt en na verschillende omzwervingen weer neergestreken in de polder. Vanaf het begin is hij nauw betrokken bij de ontwikkelingen op De Biesterhof en sinds kort samen met Eline verantwoordelijk voor de tuinderij. In de nabije toekomst ziet hij de boerderij voor zich als een plek met een belangrijke publieke waarde waar in harmonie met de natuur samengewerkt wordt. Een plek die de natuur zal verrijken en bruist van de ideeën en waar de voedselproductie uit de eerste hand ervaren kan worden zodat we weer een zijn met de velden die ons voeden.

werner@biesterhof.nl